4kerék

Minden ami autó...

Címkék

612 (1) amerika (2) audi (3) biodízel (1) bmw (2) cadillac (1) etanol (1) ferrari (5) ferrari.f40.f50 (1) ford (2) hibrid (1) hotrod (1) hummer (1) lamborghini (6) lexus (1) mercedes (3) opc (1) opel (5) porsche (3) rendőr (1) seat (1) signum (1) start (1) subaru (1) üzemanyag (1) vectra (1) zafira (1) zonda (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • szpsz: Azóta lett Panamera kombi is... Engem is zavar a trend, nekem leginkább ezek a mesterkéltségek nem... (2012.10.10. 08:35) Korcsosulnak a sportkocsik???
  • TERENSZ: Szerintem jo hogy korcsosulnak.Nekem pl egyik sportkocsi se jött be korábban mert alapbol nem rajo... (2011.10.12. 20:27) Korcsosulnak a sportkocsik???
  • STS: Azért a CLS 63 AMG-t is szívesen hallgatja az ember:P (2009.04.15. 22:37) White sensation by Mufracsek
  • szmoker (Homo Trollicus): 1-2 hete láttam valószínűleg ugyanezt a Kárpát utcai MB szervízben. (gondolom nem sok fehér, L-es ... (2009.04.15. 17:05) White sensation by Mufracsek
  • STS: Made in USA.Underground Racing.A cég honlapján még nem jelent meg egyenlőre anyag a gépről. (2009.04.09. 21:43) 1300 lovas turbos Murcielago
  • Utolsó 20

Rovatok

Friss topikok

Korcsosulnak a sportkocsik???

Lassan bizony ez vehető észre.Könnyen vezethetők,kompromisszum mentesebbek jóval mint elődeik és bizony egyre több van belőlük az utakon,mai persze nem feltétlenül baj.

 

Vegyük például az 911 Turbo-t.A kezdet kezdetén még egy idegbeteg autó volt,amivel életveszély volt közlekedni.Manapság a Porsche Turbo név egyet jelent kb a világ legjobban és legkönnyebben kezelhető autójával.Elektronikai segédletek tömkelege,bombabiztosra fejlesztett összkerékhajtás,majdnem lehetetlen lerángatni az útról és még a szomszéd nagymama is lazán megy vele 300-t az autobahnon.Következő példa az Audi R8.Bár elég új a kategóriában,de hamar népszerü lett.Egy igazi sportkocsiba általában egy motor van nem lehet válogatni több féle közül,mint egy A6 esetében.Ennél a gépnél már az első motor eredete is másik,egy "polgáribb" az RS4-ből érkezett,nem mellesleg a világ egyik legjobb V8 -as erőforrása.Aztán következett nemrég a V10,Lambo eredetü motor.Tehát megy a csere-bere ezerrel.De ez még mind semmi.A következő várható 3. motorvariáns addig izgalmasan hangzik,hogy V12,Turbo meg ezer nm,de mindezt egy dízelből?Egy sportkocsi,főleg egy tényleges sportkocsiban nem egy Brera vagy 407 Coupe-ra gondolok benzinmotor legyen.Hörögjön,zenéljen és benzines hangja legyen!A következő lépés vajon mi lesz?A 2.0 TFSI alapmotornak?Aztán térjünk vissza egy kicsit a Porsche-ra.Itt bizony nem csak a sportautók korcsosulnak és nőiesednek,hanem az egész márka.Cayenne..Panamera...Dízel Cayenne...Majdnem teljes a leépülés.Még a kombi Panamera és egy Porsche tolószék hiányzik a kínálatból.Fantasztikus dolog,hogy van Cayenne Turbo S és,hogy 270 felett megy,de ez nem Porsche.Végezetül egy másik szentségtörés a Lamborghini produktuma.Arra mi szükség van,hogy egy szupersportkocsi gyártó olyan legendák mint a Countach,Diablo vagy Murcielago után egy 4 ajtós modellt mutat be,az Estoque-t.Szép és jó,de valahogy a Maseratinak jobban mutat ez a szerep.Őszintén szólva már csak abban reménykedem,hogy marad tartás a Ferrariban és nem enged a piaci igényeknek,mert ezekről az elkorcsosult autókról nagyrész a vásárlóközönség tehet,a gyártó csak kiszolgál minket.




2009.03.01. 17:45
a cikket írta: STS
2 komment
Címkék: porsche


A bejegyzés trackback címe:

https://4kerek.blog.hu/api/trackback/id/tr94973747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TERENSZ 2011.10.12. 20:27:20

Szerintem jo hogy korcsosulnak.Nekem pl egyik sportkocsi se jött be korábban mert alapbol nem rajongok értük.Én a szép formás vonalakat szeretem nem a sportos jellegűeket.A Porsche se a kedvencem de a Cayenne Turbo pl tetszik mert jol párosul a Porsche-s forma egy terepjároval párosulva és eme nem szokványos forma-párositás miatt bejön még a Cayman is ami egy dögös sedanos jellegű gépezet (emiatt már korábban a Boxster is tetszett), a Carrera GT ami egy pickup-os jellegű vadállat illetve a Panamera ami egy családias kombira hajaz.A Lamborghini-knél sose szerettem a széles-lapos kinézetet de ez a dögös sedanos jellegű - ugyanakkor Lamborghini-s lámpákkal - igencsak bejön.Pl korábban a Ferrari 456 GT kombi is tetszett amelyből - ha jol tudom - mindössze 7 darab létezik.És ezek az auto formák sportkocsikkal keverve igencsak furcsa hatást váltanak ki az emberekből.Főleg azért mert az ismerős forma mellett egy ismeretlen-szokatlan formával keveredik és - szerintem - jo ez a párositás.

szpsz 2012.10.10. 08:35:44

Azóta lett Panamera kombi is... Engem is zavar a trend, nekem leginkább ezek a mesterkéltségek nem tetszenek, hogy már a motorhangot is speciális membránokon keresztül kell bevezetni a motortérbe, ellenkező esetben padlógáznál is síri csend lenne??? Brrrr...
süti beállítások módosítása